Logo Turisme del Berguedà

Català

 • English
 • Español
 • Français

Cerca

Segueix-nos

[Tancar]

Noticies

El Berguedà rebrà més de 370 mil euros per la millora turística

1 de gener de 2018


Descripció

El Berguedà rebrà més de 370 mil euros per la millora turística

 

El projecte NATTUR, que es centra en activitats de turisme actiu de la natura, motor de desenvolupament sostenible en els territoris transfronterers pirinencs de muntanya és un dels 62 projectes escollits per la convocatòria del POCTEFA (Programa Europeu).

El Comitè de Programació del POCTEFA 2014-2020, celebrat el 8 de novembre a Biarritz, va aprovar, 62 projectes de cooperació transfronterera amb un total de 71,2 milions d’euros del Fons Europeu de Desenvolupament Regional.

El projecte NATTUR va ser presentat per l’Agència de Desenvolupament del Berguedà conjuntament amb els 5 socis que col·laboren en aquest projecte: el Consell General de l’Arièja, l’Agència de Turisme de l’Arièja, la Universitat de Toulouse Jean Jaurès-ISTHIA i la Universitat de Girona.

POCTEFA és l’acrònim del programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra i es tracta d’un programa europeu de cooperació territorial creat per fomentar el desenvolupament sostenible dels territoris frontera entre aquests tres països.

Entre els projectes seleccionats hi ha projectes de turisme, I+D, llengua, prevenció de desastres naturals, protecció del patrimoni natural i cultural, mobilitat transfronterera, transport sostenible, formació...

El projecte NATTUR ha obtingut un finançament 1.161.068 euros (dels quals 376.187 euros són pel Berguedà) i té per objectiu l’establiment de les condicions necessàries pel desenvolupament de les activitats de turisme actiu en el medi natural per fer d’aquests territoris uns espais vius i protegits.

Aquest objectiu s’aconsegueix a través d’un programa d’accions de tres anys (2018-2020) basat en quatre línies d’actuació principals:

1) L’experimentació i desenvolupament de models innovadors d’observació territorial per a una millor gestió del turisme

2) L’estructuració i acompanyament de les empreses turístiques

3) La millora de l’oferta turística (equipaments, esdeveniments, serveis)

4) L’enfortiment de la competitivitat de les rutes transfrontereres com el Camí dels Bons Homes, el Camí de l’Últim Càtar i el Sender Càtar

Així, el Berguedà rebrà 370.000 euros (en un període de 3 anys) que serviran per finançar programes d’acompanyament a les empreses, donar suport a esdeveniments esportius a la natura, millorar equipaments vinculats a les activitats a l’aire lliure (senyalització, interpretació, millores infraestructures, etc.) i finalment serviran per a portar a terme accions de comunicació, promoció i comercialització de les propostes turístiques existents per incrementar el número de visitants en aquestes modalitats turístiques.

 

Logo nattur Logo interreg poctefa cmyk

  Fes-te amic del Berguedà!

  OFICINA DE TURISME DEL BERGUEDÀ

  Carretera C16 Km 96

  Berga, Barcelona 08600

  Tel. 93 824 77 00

  E-mail: turisme@elbergueda.cat

  RECONEIXEMENTS

  • logo-biosphere.png
  • logo-runnerup.png

   

  • logo-agencia.png
  • logo-terra-futurs.png
  • logo-diba.png
  • logo-pirineus.png

  Segueix-nos

  • peu-twitter.png
  • peu-facebook.png
  • peu-youtube.png
  • peu-instagram.png