Logo Turisme del Berguedà
CA
 • EN
 • ES
 • FR
 • Comparteix en el facebook
 • Comparteix en el twitter
 • Envia per email
 • Imprimeix la pàgina

El Berguedà treballa per ser una destinació de Turisme Responsable amb el compromís de Sostenibilitat Biosphere.

Distintiu biosphere bergueda 2017 jpg
06/06/2018

L’Oficina de Turisme del Berguedà   i 20 empreses del Berguedà s'uneixen al compromís de Turisme Responsable i Sostenibilitat Biosphere  Pirineus Barcelona 

 Qué és Biosphere?

Biosphere  Responsible Tourism  és el distintiu  que reconeix les empreses i recursos que tenen un compromís amb la sostenibilitat, i és atorgat per l’Institut de Turisme Responsable (ITR), entitat nascuda com a resultat de la Conferència Mundial de Turisme Sostenible (1995) patrocinada per la UNESCO, el PNUMA, la OMT i la Comissió Europea.

 La Diputació de Barcelona i la Cambra de comerç són les entitas gestores de la destinació Biosphere i treballen amb l'Agència del Desenvolupament del Berguedà  per donar l'oportunitat a les empreses berguedanes  a adherir-se al compromís del Biosphere Pirineus de Barcelona. Així entre tots arribar a ser un territori sostenible i respectuós amb el medi ambient  i alhora ajudar a les empreses a millorar la seva eficiència energètica entre altres.

 

A qui va adreçat?

La distinció va destinada tant a recursos turístiques com allotjaments, hostaleria, empreses d’activitats, comerços, productors agroalimentaris, administracions municipals, comarcals i industriesque busquin una sostenibilitat tan ambiental, social com econòmica.

 

Quines són les empreses Biosphere al Berguedà?

 L’any 2017 fins a 20 empreses de diferents sectors berguedans, cases rurals, restaurants,museus, oficines turístiques,… ja es van adherir i certificar com a Empreses Biosphere reconegudes per Turisme del Berguedà, Diputació de Barcelona, Cambra de Comerç de Barcelona iBiosphere (reconeguda per la UNESCO).

 

- Oficina de Turisme del Berguedà

- Oficina de Turisme de  La Pobla de Lillet 

- Jardins Artigas 

- Museu de les Mines de Cercs 

- Museu del Ciment Asland de Castellar de N'Hug

- Museu de la Colònia Vidal 

-Parc Natural del Cadí Moixeró

- Hotel Berga Park

-Pedratour 

- Cal Cisteller 

-Hotel Casa Duaner / Restaurant El Recó de l Avi

-Restaurant-Aparthotel Els Roures 

- Guies Cingles i Algerg La Closa 

-Berga Resort

-Altitud Extrem

- Cal Candi 

  

Avantatges Biosphere?

Biosphere ofereix als seus adherits una plataforma online d’autoavaluació de les seves instal·lacions que permet detectar les mancances en sostenibilitat ecològica, despesa energèticai mancances de serveis al públic.

 

Mitjançant aquesta plataforma i la visita dels consultors assignats (2 anualment) l’empresa reuneix de forma fàcil i veraç un Pla de Millora a realitzar al seu negoci amb el compromís de realitzar-ne tres i poder assolir els estàndards de Territori Sostenible.

El programa s’instaura a través d’autoavaluació amb un sistema senzill i resolutiu que permet l’anàlisi dels negocis en un temps reduït.

 

Seguim!

Aquest 2018 BIOSPHERE es continua treballant  amb les empreses adherides de l’any passat i es compta amb una dotzena d’empreses i entitats noves interessades en buscar un estalvi energètic, una sostenibilitat medioambiental i un millor servei en les seves instal·lacions i productes.

 

Més informació al dossier adjunt.

Si  estàs interessat/de en adherir-te a Biosphere, no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres! 

 

 OFICINA DE TURISME DEL BERGUEDÀ

Carretera C16 Km 96

Berga, Barcelona 08600

Tel. 93 824 77 00 / 654 12 56 96

E-mail: turisme@elbergueda.cat

Logo Diputació de Barcelona
Agencia de Desenvolupament del Berguedà
Logo Pirineus

SEGUEIX-NOS

 • twitter
 • facebook
 • youtube
 • instagram

RECONEIXEMENTS

 • Biosphere
 • EDEN